• Organisch
 • Vegan
 • Duurzaam
 • Green Salon Certified (🇩🇰)
 • Kapper Nijmegen centrum
Home » Basis kapperstraining plantenkleuring

Met plantaardige haarkleuring op een natuurlijke manier haar verven?

Maak kennis met de basis kapperstraining ‘Plantenkleuring’ van Saucha Kapper

Ben jij klaar met de nadelige bij-effecten van synthetische haarkleuringen?

Krijg jij steeds meer de vraag naar natuurlijke haarproducten? Geef jij de gezondheid van de klanten, de medewerkers in de kapsalon en jezelf prioriteit? Wil jij ook klanten met onder andere huidziekten en allergieën laten stralen met een glanzende haarkleuring?

Synthetische haarkleuring opent de haarschubben en vernietigd de natuurlijke pigmenten in het haar. De chemische schadelijke stoffen zoals ammoniak, parabenen, en PPD komen in contact met de hoofdhuid. De kleine moleculen komen in de bloedbaan terecht, verstoren de hormonen en zijn schadelijk voor de gezondheid. Dit gun je niemand!

De basis kapperstraining ‘Plantenkleuring’ is de ideale oplossing wanneer je alle klanten wil helpen aan een natuurlijke, plantaardige haarkleuring. Een plantenkleuring hecht zich aan de buitenste lagen van het haar. Hierdoor wordt het eigen pigment en de conditie van het haar niet aangetast. Plantenkleuringen laten het haar glanzen en maakt het haar stevig.

 

Greensalon certified

Stap over op een 100% plantaardigehaarkleuring, geschikt voor iedere klant in de kapsalon

Voordelen plantenkleuring: 

Maakt zonder nadelige bij-effecten het haar levendig en stralend

Geschikt voor klanten die last hebben van allergische reacties

Vermindert haarverlies, het haar wordt vitaler

Geschikt voor klanten met huidziekten zoals psoriasis

Dekt grijs haar en voorkomt roos

Veilig voor zwangere vrouwen en klanten die een chemokuur ondergaan

Geen schadelijk stoffen op de huid of in het lichaam

Verbeterd de structuur en conditie van het haar

Geen jeuk tijdens het aanbrengen van de plantenkleuring

Beschermt tegen UV-straling

Geeft een natuurlijk effect en de uitgroei heeft een zacht verloop

Niet schadelijk voor het milieu

Welk eindresultaat geeft de basis kapperstraining ‘Plantenkleuring’?

Na het volgen van de basis kapperstraining ‘Plantenkleuring’weet jij als kapper de basis over hoe je op een natuurlijke manier alle klanten in de kapsalon kunt voorzien van een haarkleuring. Je leert werken met een plantenkleuring en oplichtende klei en kunt dit direct in de praktijk toepassen. Je doet veel inspiratie op en zult zien dat jouw kapsalon door plantenkleuringen zich onderscheid van een ‘traditionele’ kapsalon. Een tevreden klant is een terugkerende klant en dus meer omzet.

Tijdens de kapperstraining ‘Plantenkleuring’ leer je hoe je verschillende kleurtechnieken met plantenkleuring  toepast. Je weet welke planten je moet gebruiken, de werking van de verschillende planten en welke mengverhoudingen aan te raden zijn. Verder weet je hoe je een ‘matte’ kleur realiseert.

We praten over hoe ons dagelijks leven eruit ziet, over onze focus op het milieu en op welke manier duurzaamheid wordt weerspiegeld in alle taken in de kapsalon. Uiteraard is er voldoende tijd ingepland voor eventuele vragen en discussies.

Dus wil jij als kapper werken in een omgeving die geen gezondheidsrisico is voor de klant, de medewerkers in de kapsalon en jezelf? Wil jij alle aanwezigen niet aan allergene stoffen blootstellen, stoffen die hormoonverstorende effecten of zelfs kankerverwekkend kunnen zijn? Wanneer het antwoord op voorgaande vragen nee is, schrijf je dan nu in voor de kapperstraining ‘Plantenkleuring’.

 

OVER DE TRAINING

Je zit al jaren in het kappersvak en ziet tevreden klanten de kapsalon verlaten na een geslaagde haarkleuring. Je blijft up-to-date van de nieuwste technieken door middel van cursussen…en toch mis je iets! Je baalt dat je nog werkt met chemische, schadelijke stoffen. Je voelt je er niet meer prettig bij en bent toe aan een gezonde oplossing.

Je bent gewend aan de traditionele haarkleuring en vindt het spannend om te gaan werken met nieuwe producten. ‘Is er wel een markt voor de nieuwste ontwikkelingen, zoals plantenkleuringen? Is de werking van plantenkleuringen bewezen effectief zodat ik geen klanten verlies? Kan ik iedereen voorzien van een nieuwe haarkleur, ondanks huidziekten en allergieën?’ Het antwoord op al deze vragen is JA!

Wat houdt je tegen om over te stappen naar plantaardig haren kleuren? Luister niet naar dat onzekere stemmetje in je hoofd, kom uit de sleur en kies voor verandering. Geef het kappersvak een boost en krijg een goed gevoel wanneer klanten de kapsalon verlaten. Maak vandaag nog het verschil door duurzame keuzes te maken. Wordt opnieuw verliefd op het kappersvak, stap over op plantenkleuringen!

Stap over op een 100% plantaardige haarkleuring, geschikt voor iedere klant in de kapsalon

 Voordelen plantenkleuring:

 

 • Maakt zonder nadelige bij-effecten het haar levendig en stralend
 • Geschikt voor klanten die last hebben van allergische reacties
 • Vermindert haarverlies, het haar wordt vitaler
 • Geschikt voor klanten met huidziekten zoals psoriasis
 • Dekt grijs haar en voorkomt roos
 • Veilig voor zwangere vrouwen en klanten die een chemokuur ondergaan
 • Geen schadelijk stoffen op de huid of in het lichaam
 • Verbeterd de structuur en conditie van het haar
 • Geen jeuk tijdens het aanbrengen van de plantenkleuring
 • Beschermt tegen UV-straling
 • Geeft een natuurlijk effect en de uitgroei heeft een zacht verloop
 • Niet schadelijk voor het milieu

Welk eindresultaat geeft de basis kapperstraining ‘Plantenkleuring’?

Na het volgen van de  basis kapperstraining ‘Plantenkleuring’ weet jij als kapper de basis over hoe je op een natuurlijke manier alle klanten in de kapsalon kunt voorzien van een haarkleuring. Je leert werken met een plantenkleuring en kunt dit direct in de praktijk toepassen. Je doet veel inspiratie op en zult zien dat jouw kapsalon door plantenkleuringen zich onderscheid van een ‘traditionele’ kapsalon. Een tevreden klant is een terugkerende klant en dus meer omzet.

Tijdens de kapperstraining ‘Plantenkleuring’ leer je hoe je verschillende kleurtechnieken met plantenkleuring  toepast. Je weet welke planten je moet gebruiken, de werking van de verschillende planten en welke mengverhoudingen aan te raden zijn. Verder weet je hoe je een ‘matte’ kleur realiseert.

We praten over hoe ons dagelijks leven eruit ziet, over onze focus op het milieu en op welke manier duurzaamheid wordt weerspiegeld in alle taken in de kapsalon. Uiteraard is er voldoende tijd ingepland voor eventuele vragen en discussies.

Dus wil jij als kapper werken in een omgeving die geen gezondheidsrisico is voor de klant, de medewerkers in de kapsalon en jezelf? Wil jij alle aanwezigen niet aan allergene stoffen blootstellen, stoffen die hormoonverstorende effecten of zelfs kankerverwekkend kunnen zijn? Wanneer het antwoord op voorgaande vragen ‘nee’ is, schrijf je dan nu in voor de kapperstraining ‘Plantenkleuring’.

 

Deze kappers werken al met plantenkleuringen

“Ik heb in september 2021 de basis kapperstraining ‘Plantenkleuring’ bij Heleen gevolgd en ik was aangenaam verrast! De hoeveelheid informatie en lesstof wat ik deze dag heb ontvangen was enorm. De technische kant over plantaardige haarkleuring werd uitgebreid toegelicht. Je wordt zelf ook aan het werk gezet, hierdoor onthoud je de geleerde lesstof veel beter. Deze cursus is een echte aanrader en de investering is het dubbel en dwars waard.”

Rachel Natuurlijke haarverzorging

“Ik vond het een superleuke en leerzame basis kapperstraining! Het is fijn dat je na het volgen van deze training gelijk plantenkleuring kan toepassen in de kapsalon. Twijfel je nog om deel te nemen aan de basis kapperstraining ‘Plantenkleuring’? Dat is helemaal niet nodig. Voor iedereen die wil leren kleuren met plantaardige ingrediënten, raad ik de kapperstraining van Heleen zeker aan!”

Monique Bionique

“Al voor langere tijd ben ik geïnteresseerd  in het werken met natuurlijke producten. De basis kapperstraining ‘Plantenkleuring’ heb ik als zeer leerzaam ervaren. Heleen legt eerst de theorie uitgebreid uit en ’s middags zijn wij aan de slag gegaan met verschillende modellen. De resultaten waren prachtig! Dankzij Heleen heb ik veel vertrouwen en zekerheid in plantenkleuring gekregen. Kom ik ergens niet uit? Heleen kan ik altijd extra om advies vragen.”

Iona HairbyIona

Over Heleen

 

 

 

 

 

Mijn passie gaf ik bijna op, totdat ik ineens mijn roeping voelde.
Wat die roeping is? Ik wil iedereen helpen om gezonde, natuurlijke haarproducten te gebruiken. 

Waar kwam die roeping vandaan?
Wist ik altijd al dat ik natuurkapper wilde worden? Nee.

Als jonge meid vond ik leren maar lastig, maar gelukkig had ik mijn pony’s. In de weekenden reed ik paard en droomde ik van een baan in mode of knippen. Ik kwam op de kappersschool terecht en kreeg daarna al snel een baan in een kapsalon. Na 7 jaar wilde ik me verder ontwikkelen. 

 Veelgestelde vragen

 • Hoe laat begint de basis kapperstraining ‘Plantenkleuring’?

Om 10 uur wordt er gestart met het eerste deel van de training. Hierin gaan we de theorie doornemen over hoe natuurlijke kleurpigmenten worden gemengd tot een diepe en levendige mix van kleuren.

 

 • Is de lunch inbegrepen bij de training?

De lunch wordt verzorgd door ons en is dus inbegrepen bij de cursus. Wij starten om 12 uur met de lunch en gaan daarna direct door met het tweede gedeelte van de training. In het geval van allergieën, geef dit tijdig aan ons door.

 

 • Wat leer ik in het tweede gedeelte van de training?

Nu gaan we praktisch aan de slag. Als beginner ga je aan de slag met de pigmenten van de planten Indigo, Henna en Cassia/Walnoot. Je krijgt huiswerk mee om modellen te kleuren in de kapsalon en bespreken samen de eindresultaten.

 

 • Tot hoe laat duurt de training?

De training duurt tot ongeveer 16 uur, met een eventuele uitloop. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, stel deze aan Heleen zodat je direct feedback krijgt.

 

 • Moet ik zelf iets meenemen naar de training?

Ja, je zorgt er zelf voor dat je twee modellen hebt geregeld voor aanvang van de training. Het ene model heeft natuurlijk blond haar en het andere model is voorzien van grijs haar. Naast de modellen neem je zelf pen en papier mee om aantekeningen te maken.

 

 • Wat is de totaalprijs van de training?

Voor de eenmalige investering van €484,- incl. BTW ontvang je naast een waardevolle en informatieve trainingsdag, een handleiding met de theorie over de basis van plantenkleuring. Het materiaal voor de modellen is inbegrepen bij de prijs en je krijgt superveel tips en trucs om effectief te werk te gaan. Vol zelfvertrouwen ga je zelf aan de slag met de prachtige planten.

 als extra bonus, kun je een strippenkaart kopen als hulplijn en de eerste strip krijg je gratis van mij bij de training.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.