• Biologisch
  • Natuurkapper
  • Vegan
  • Duurzaam
  • Kapper Nijmegen centrum

Blogartikelen

Wat is het doel van een groene salon?

Het belangrijkste doel van een groene salon is het verbannen van schadelijke chemicaliën en slechte ingrediënten. Een Green Salon streeft naar een verbod op schadelijke chemicaliën in cosmetica door te wijzen op de slechtste chemicaliën onder de meest voorkomende chemicaliën. Een groene salon gaat voor een veilige en gezonde omgeving, zowel voor de kappers, klanten als het milieu. 

Lees meer »

Verzorg je haar met dit heerlijke haarmasker!

Ken je het haarmasker Carrageen al? Het haarmasker Carrageen bevat meer dan 20 verschillende aminozuren, die helpen bij de opbouw van het proteïne in je haar. Carrageen bevat energie, koolhydraten, suiker, vezels, vetten, eiwitten, vitamines B2 B3, B5, B6, B9 C E K. Daarnaast bevat het ook sporenelementen van calcium, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, sodium en zink.

Lees meer »

Wat is een natuurkapper?

Natuurkapper, of groene kapper, vaak duurzaam, willen vaak zo groen en biologisch mogelijk werken, maar wat is groen, dat is voor iedereen anders. Het totale plaatje van het kappersmerk moet kloppen. Waar wordt het product gemaakt? Waar komt het merk vandaan, is het in Europa gemaakt, of komt het haarverzorgingsproduct van ver, Is het duurzaam gemaakt? Zitten er geen schadelijke ingrediënten in, zoals hormoonverstoorders, kankerverwekkende stoffen. Zitten er microplastics in. Een hoop zaken waar een groene / natuurkapper rekening mee houdt.

Lees meer »

5 tips voor biologische haarverzorging

Overschakelen van "normale " naar biologische haarverzorging is een fantastische ervaring voor het haar en de hoofdhuid, voor sommigen kan het wat langer duren voordat het haar gewend is. Over het algemeen is het moeilijker voor degenen met dun fijn haar dan voor degenen met dikker en droger haar, omdat veel biologische haarverzorging producten verzorgende oliën bevatten die gemakkelijk als een beetje zwaar en vettig kunnen worden ervaren op fijne haren. Maar het assortiment wordt steeds groter en tegenwoordig is er echt iets te vinden voor alle haartypes.

Lees meer »

Natuurlijke haarkleuring

Denk jij er over na om je haren te kleuren met een natuurlijke haarkleuring? Heb je last van roos, haaruitval, eczeem of psoriasis? Is je hoofdhuid beschadigd door agressieve producten? Heb jij een allergie voor haarverf? Dan kan de 100% natuurlijke haarverf waar ik mee werk ondersteuning bieden. Je haren kleuren met een is de enige volledig natuurlijke en organische kleurstof die op de markt verkrijgbaar is, het bestaat alleen uit planten en water.

Lees meer »

Haarvitamines voor je haar

Wist je dat haar grotendeels bestaat uit keratine-eiwitten. Maar liefst 95% van je haar bestaat uit deze elastische eiwitvezels. Glycine maakt deel uit van deze eiwitvezels. Collageen is een lichaamseigen stof. Het zorgt ervoor dat je een mooi zacht perzikhuidje hebt, zoals je goed kunt zien bij kinderen. Helaas neemt de productie van collageen na je 25e levensjaar af. Dan wordt je huid minder elastisch en slapper en dunner.

Lees meer »