• Organisch
  • Vegan
  • Duurzaam
  • Green Salon Certified (🇩🇰)
  • Kapper Nijmegen centrum
Home » Blog » Natuurkapper / Greensalon

Natuurkapper / Greensalon

Gepubliceerd op 30 maart 2021 om 12:16

Wist je dat in de meeste haarkleuringen schadelijke chemicaliën zitten,  waardoor je droog en dof haar en soms zelfs haaruitval krijgt?

Natuurkapper, of groene kapper, vaak duurzaam, willen vaak zo groen mogelijk werken, maar wat is groen, dat is voor iedereen anders. Voor mij kwam het eureka moment dat ik op zoek was naar een kappersmerk waarop stond dat het om een biologisch merk ging. Het leek me op het eerste oog een leuk merk, maar toen ik met een kennis in gesprek ging over de ingrediëntenlijst van het merk kwam ik  er achter dat veel merken zich mooier voor doen als dat ze zijn, greenwashing zoals dat heet.

Ik had er zelf nog nooit van gehoord en was eigenlijk wel flabbergasted.  Het gros van alle kappersmerken en ook andere haarproducten doet aan greenwashing. Nou dat wil ik niet voor mijn klanten. 

Maar goed ik dwaal al af, een groene kapper is in mijn ogen iemand die zonder schadelijke ingrediënten maar ook met natuurlijke producten werkt, d.w.z. dat je niet met schadelijke chemicaliën werkt die schadelijk zijn voor mens dier en milieu. je haar wordt beter i.p.v. slechter. Vaak is een groene kapper of een Greenhair salon meer onderlegd of in ieder geval meer ingelezen m.b.t. ingrediënten. een groene kapper kijkt vaak naar wat zit er wel in een product i.p.v. wat er niet in zit.

"Een natuurkapper let erop dat er geen schadelijke ingrediënten in de haarkleuring zitten, waardoor je jouw prachtig glanzende bos haren weer terug krijgt! Als green salon probeer je het slechtste ingrediënt uit te bannen uit de kapperswereld. Beat the worst first zeg maar.

Wil jij nu ook een natuurlijke haarkleuring? Stuur me een DM


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.