• Organisch
  • Vegan
  • Duurzaam
  • Green Salon Certified (🇩🇰)
  • Kapper Nijmegen centrum
Home » Blog » Certificaat Greensalon

Certificaat Greensalon

Gepubliceerd op 3 mei 2021 om 13:12

Green Salon Scandinavië is een NGO * voor kapsalons en schoonheidsspecialisten, die milieuvriendelijker willen worden. NGO staat voor:  non-profit organisaties die werken met vrijwilligers en geld krijgen van donateurs.

Ongeveer 2 jaar geleden kwam ik in aanraking met  Greensalon, ik had er nog nooit van gehoord en was als kapper razend enthousiast. Al helemaal omdat het om een non profit organisatie gaat.  

Eerst heb ik de website van Greensalon helemaal uitgepluisd en zo wist ik al snel dat als ik hier verder mee wil dan is het van belang dat ik naar Kopenhagen afreis voor een 2 daagse cursus van onder leiding van Johan Galster een chemisch Ingenieur en inspecteur bij de milieudienst in Kopenhagen.

In Nederland zijn momenteel 2 certified Greensalons, waaronder Saucha kapper. 

In 2006 werd Green Salon Scandinavië opgericht op verzoek van Deense kappers, die op het punt stonden de kappersbranche te verlaten vanwege gezondheidsproblemen veroorzaakt door het gebruik van agressieve chemicaliën. Wetenschappelijke studies tonen aan dat de helft of meer van alle kappers lijdt aan ziekten die rechtstreeks verband houden met het gebruik van chemicaliën.

Vanaf het allereerste begin heeft Green Salon Scandinavië zich gericht op het verminderen van de chemische belasting in professionele salons ten behoeve van zowel klanten als kappers. Dit gebeurt niet alleen door het gebruik van agressieve chemicaliën te verminderen, maar door simpelweg alle producten die bepaalde chemicaliën bevatten volledig te verwijderen..

Ongeveer 100 specifieke chemicaliën zijn verboden in Green Salon Scandinavië omdat wordt aangenomen dat ze een sterke, negatieve en gedocumenteerde impact hebben op de klanten, de kapper of het milieu. Deze chemicaliën zijn in de Green Salons bij alle toepassingen en concentraties verboden, dus klanten en kappers zijn er zeker van dat ze niet worden blootgesteld aan deze chemicaliën wanneer ze een Green Salon bezoeken.

Green Salon is een NGO voor kapsalons en schoonheidsspecialisten.

Twee onderzoeken hebben het effect van dit vrijwillige verbod op chemicaliën op de gezondheid van kappers gedocumenteerd: 80% van alle kappers, die aan een of andere werk gerelateerde chemische ziekte lijden, beweren er van af  te zijn of volledig van hun symptomen af ​​te zijn door over te stappen op de criteria van de Groene Salon op chemicaliën en producten.

De chemicaliën die in Green salon verboden zijn

SCHADELIJK EN VEELVULDIG WORDEN GEBRUIKT IN COSMETICA

UITERST SCHADELIJK (HORMOONVERSTOORDERS, KANKERVERWEKKEND EN EXTREEM ALLERGISCHE CHEMISCHE STOFFEN)

CHEMICALIËN DIE ERVAN  VERDACHT WORDEN ALLERGISCH TE ZIJN

 Missie & aanpak van Greensalon 

Helaas zijn deze chemicaliën toegestaan ​​in de EU, maar in Green Salon hebben we afgesproken ze te verbieden, en daarom kun je een Green Salon vertrouwen om de veiligste vorm van kappers uit te voeren.

Afgezien van het verbod op bepaalde chemicaliën, moeten de individuele salons tien basiscriteria volgen, gericht op:

De gunstige gezondheidseffecten voor klanten van de Groene Salon zijn nog niet gedocumenteerd, maar een groot deel van de klanten in de Groene Salons kiest voor deze salons vanwege allergieën of luchtwegaandoeningen.

TEKST & FEITEN UIT GREEN SALON-CERTIFICERING, VOOR MEER INFORMATIE BEZOEK DE GREEN SALON WEBSITE: https://eng.groensalon.com/

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.