• Organisch
  • Vegan
  • Duurzaam
  • Green Salon Certified (🇩🇰)
  • Kapper Nijmegen centrum
Home » Blog » Supplementen voor je haren

Supplementen voor je haren

Gepubliceerd op 2 mei 2021 om 20:14

Wist je dat haar grotendeels bestaat uit keratine-eiwitten?

Maar liefst 95% van je haar bestaat uit deze elastische eiwitvezels. Glycine maakt deel uit van deze eiwitvezels.

Collageen is een lichaamseigen stof. Het zorgt ervoor dat je een mooi zacht perzikhuidje hebt, zoals je goed kunt zien bij kinderen. Helaas neemt de productie van collageen na je 25e levensjaar af. Dan wordt je huid minder elastisch en slapper en dunner.

Ik krijg vaak vragen over hoe kan ik mijn haren sneller laten groeien of waarom verlies ik zoveel haar?

Iets dat belangrijk is om te onthouden, is dat de kwaliteit van het haar wordt gecreëerd in de haarzakjes (en natuurlijk in onze genetische aanleg) en dat dit de omstandigheden zijn waarin je optimaal het best mogelijke haar krijgt. Als je daarentegen een of andere vorm van voedingstekort hebt, last hebt van stress of verstoringen van de hormoonbalans, kan het haar tijdens de productie al kwetsbaarder worden en is er echt niets dat we kunnen doen om het achteraf te veranderen. 

Geen snelle oplossing maar een iets voor de lange termijn

We zien slechts een deel van de haren en onder de hoofdhuid zitten haren vast in een haarzakje dat via haarvaten en bloedvaten is verbonden met het voedingssysteem van het lichaam. Via het bloed krijgt het haarzakje hopelijk de voeding en bouwstenen die nodig zijn om een ​​gezond haar te creëren.

Haren bestaan ​​meestal uit keratine en om ervoor te zorgen dat de haarzakjes keratine vormen, moet het toegang hebben tot zwavelrijke aminozuren, vitamines van groep B en mineralen zoals ijzer, zink en koper. Er zijn echter veel andere delen van het lichaam die ook alleen deze stoffen nodig hebben en het lichaam is zo ingenieus gebouwd dat het weet dat het haar voor ons het minst belangrijk is om te overleven.

Een belangrijke maatregel als je wilt dat je haar zo snel mogelijk groeit, is daarom een ​​voedzaam dieet volgen dat het lichaam helpt om voldoende van deze stoffen binnen te krijgen. Groene groenten zoals broccoli, spinazie en selderij zijn goede basisvoedingen, maar er zijn natuurlijk ook voedingssupplementen. 

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam. Verontreinigende stoffen in water, lucht en voedsel verbruiken onze collageen voorraad, waardoor aanvulling van vitaal belang is. De meeste collageen supplementen komen  uit de botten, huid en bindweefsel van dieren, waaronder runderen en vissen.

Waarom zou je collageen van dierlijke oorsprong nemen als je lichaam is ontworpen om zijn eigen collageen te produceren? Sunwarrior biedt de plantaardige oplossing, op maat gemaakt om de inherente collageenproductie van je lichaam te stimuleren. Een inside-out benadering

Dit veganistische collageen van Sunwarrior is een geweldige keuze voor diegenen die

dierlijke producten willen vermijden en hun weg naar gezondheid in veganistische stijl willen voortzetten.

Collageen bevat hyaluronzuur, biotine en een overvloed aan vitamine C om je huid stralend en gezond te houden en als een goed geoliede machine te laten werken.

Collageen is een eiwit dat de structuur geeft aan onze bloedvaten rond de haarzakjes. Wanneer het collageen in deze bloedvaten in kwaliteit achteruit gaat, krijgen de haren onvoldoende zuurstof en vallen uit. Hoe ouder we worden, hoe minder collageen maakt ons lichaam aan.

Verder is het ook belangrijk dat je schildklier goed werkt.

Sunwarrior Nederland geeft iedereen die via onderstaande link inlogt een eenmalige korting van 10%

Kortingscode 10% is COLLAGEEN2021

Geldig tot en met 31 augustus 2021

eenmalig te gebruiken per account

geldig voor alles in deze categorie:

Bron: Sunwarrior Nederland

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.