• Biologisch
  • Natuurkapper
  • Vegan
  • Duurzaam
  • Kapper Nijmegen centrum

Natuurkapper

Gepubliceerd op 20 februari 2021 om 20:09

Natuurkapper, of groene kapper, vaak duurzaam, willen vaak zo groen en biologisch mogelijk werken, maar wat is groen, dat is voor iedereen anders. Het totale plaatje van het kappersmerk moet kloppen. Waar wordt het product gemaakt? Waar komt het merk vandaan, is het in Europa gemaakt, of komt het haarverzorgingsproduct van ver, Is het duurzaam gemaakt? Zitten er geen schadelijke ingrediënten in, zoals hormoonverstoorders, kankerverwekkende stoffen. Zitten er microplastics in. Een hoop zaken waar een groene / natuurkapper rekening mee houdt.

 

Een natuurkapper / groene kapper is in mijn ogen iemand die zonder schadelijke ingrediënten maar ook met natuurlijke producten werkt, d.w.z. dat je niet met schadelijke chemicaliën werkt die schadelijk zijn voor mens dier en milieu. je haar wordt beter i.p.v. slechter. Vaak is een natuurkapper / groene kapper of een Greenhair salon meer onderlegd of in ieder geval meer ingelezen m.b.t. ingrediënten. een natuurkapper / groene kapper kijkt vaak naar wat zit er wel in een product i.p.v. wat er niet in zit.

 

Een natuurkapper let erop dat er geen schadelijke ingrediënten in de haarkleuring zitten, waardoor je jouw prachtig glanzende bos haren weer terug krijgt! Als green salon probeer je het slechtste ingrediënt uit te bannen uit de kapperswereld. Beat the worst first zeg maar.

 

Voor mij kwam het eureka moment dat ik op zoek was naar een kappersmerk waarop stond dat het om een biologische haarverzorging merk ging. Het leek me op het eerste oog een leuk merk, maar toen ik met een kennis in gesprek ging over de ingrediëntenlijst van het merk kwam ik  er achter dat veel merken zich mooier voor doen als dat ze zijn, greenwashing zoals dat heet.

Ik had er zelf nog nooit van gehoord en was eigenlijk wel flabbergasted.  Het gros van alle kappersmerken en ook andere haarproducten doet aan greenwashing. Nou dat wil ik niet voor mijn klanten. 

 

Twijfel jij soms of je wel een echt eerlijk haar product in je haren smeert?  Maak een foto van je haar product en van de ingrediëntenlijst dan kijk ik graag even met je mee.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.