• Biologisch
  • Natuurkapper
  • Vegan
  • Duurzaam
  • Kapper Nijmegen centrum

5 tips voor biologische haarverzorging

Gepubliceerd op 18 december 2021 om 20:19

Overschakelen van "normale " naar biologische haarverzorging is een fantastische ervaring voor het haar en de hoofdhuid, voor sommigen kan het wat langer duren voordat het haar gewend is.

Over het algemeen is het moeilijker voor degenen met dun fijn haar dan voor degenen met dikker en droger haar, omdat veel biologische haarverzorging producten verzorgende oliën bevatten die gemakkelijk als een beetje zwaar en vettig kunnen worden ervaren op fijne haren. Maar het assortiment wordt steeds groter en tegenwoordig is er echt iets te vinden voor alle haartypes.

MAAK EEN DETOX 

Om biologische haarverzorging optimaal te laten werken, is het belangrijk om coatings te verwijderen die zowel op de hoofdhuid als op haarlengtes zitten. Dit zijn siliconen en ze kunnen stevig aan het haar worden bevestigd, zeker als je veel de stijltang hebt gebruikt. Meng de klei met warm water en verdeel in het haar, laat 10 min zitten als je droog haar hebt en 20 min als je vet haar hebt. Smeer het haar goed in zodat de klei niet uitdroogt, omdat dit een uitdrogend effect kan hebben.

VERVANG ALLES 

Het kan natuurlijk vervelend zijn om stylingproducten weg te gooien / weg te geven voordat ze op zijn, maar als het gaat om biologische haarverzorging, werkt het het beste. Biologische shampoos en conditioners hebben mildere reinigende oppervlakte-actieve stoffen die moeilijker schoon te wassen zijn vanwege de sterke chemicaliën die in gewoonlijke stylingproducten te vinden zijn.

HAAR WORDT SCHOON ZONDER SCHUIM

We moeten leren dat haar schoon wordt zonder veel sterk schuim. Veel schuim in het haar is niet nodig om het schoon te maken, integendeel, het is het bewijs dat het product onnodige ingrediënten bevat. 

HEB GEDULD 

Het kan even duren voordat het haar en de hoofdhuid gewend raken aan mildere reiniging. De talgklier produceert een zogenaamd sebum met als taak het haar en de hoofdhuid te smeren. Hoe sterker de reinigende oppervlakte-actieve stof de shampoo heeft en hoe vaker we het haar wassen, hoe sneller de productie van de talgklier wordt beïnvloed. Wanneer je overschakelt naar een mildere reiniging, kan het 3-6 maanden duren voordat de talgklier zich heeft aangepast.

VIND JE PERSOONLIJKE COMBINATIE 

Verschillende haren hebben verschillende haarverzorgingsproducten nodig. Als je gezond, beschadigd hersteld haar hebt, kan het voldoende zijn om alleen shampoo en een lichte conditioner of proteïne spray te gebruiken, zodat het haar niet te zwaar wordt. Voor droog krullend haar kan de conditioner methode optimaal zijn. Heel fijn haar heeft wellicht een volumeshampoo nodig en alleen conditioner in de haarpunten. Ja, de combinaties zijn eindeloos.  


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.