• Biologisch
  • Natuurkapper
  • Vegan
  • Duurzaam
  • Kapper Nijmegen centrum

Natuurlijke haarkleuring

Gepubliceerd op 16 april 2021 om 20:31

Denk jij er over na om je haren te kleuren met een natuurlijke haarkleuring?

Heb je last van roos, haaruitval, eczeem of psoriasis? Is je hoofdhuid beschadigd door agressieve producten?

Heb jij een allergie voor haarverf? Dan kan de 100% natuurlijke haarverf waar ik mee werk ondersteuning bieden.

Je haren kleuren met een is de enige volledig natuurlijke en organische kleurstof die op de markt verkrijgbaar is, het bestaat alleen uit planten en water.

 

Ik meng de natuurlijke haarkleuring ook wel  plantenkleuring  genoemd, met 100% natuurlijke pigmenten zoals henna, indigo, walnoot, cassia, rabarberwortel tot een persoonlijke kleur die bij jou en je haar past. Soms vinden we meteen de juiste kleur en soms heb ik wat meer tijd nodig omdat haar een natuurlijk materiaal is en anders reageert op verschillende kleurpigmenten.

 

Je haren kleuren met een natuurlijke haarkleuring hebben een fantastische houdbaarheid, de pigmenten werken in het haar zonder de kwaliteit van het haar te beschadigen of aan te tasten. Bij het verven met chemische haarverf in een traditionele salon, wordt het haar geopend door waterstofperoxide en andere schadelijke chemicaliën worden de pigmenten dieper in de haren  geplaatst en beschadigen ze permanent de haarstructuur. Na dat proces wordt het haar gevoeliger voor externe invloeden van de zon en warmte, wordt de kleur gemakkelijk lichter en wordt de haarkwaliteit beschadigd doordat de hoofdhuid laag beschadigd is.

 

Het is belangrijk om te weten dat  de plantaardige haarverf zo goed op het haar zitten, het ook geen kleur is die gemakkelijk te verwijderen is. Als je  een persoon bent die graag je haarkleur vaak varieert, is de kleur van een planten niet de juiste keuze. Het is zelfs zo dat als je je haar hebt geverfd met het planten pigment indigo, dat nodig is om donkerdere en minder rode kleuren te krijgen, het onmogelijk is om weer licht te worden. Als je dit haar lichter maakt, wordt het groen / blauw.

 

De natuurlijke haarkleuring heeft nog tijd nodig om in te werken na de behandeling voordat de kleur echt af is, het kan worden beschouwd en dat proces kan 2-3 dagen duren. Veel mensen ervaren dat de kleur dieper wordt en rijker wordt en anderen merken er helemaal niets van.

 

Haar dat met siliconen of parabenen  behandeld is, moet eerst een behandeling ondergaan om de coatings te verwijderen voordat het wordt gekleurd. Dan wordt er 20 euro aan de behandelingsprijs toegevoegd.

 

Wil je even wat inspiratie opdoen, neem gerust een kijkje op mijn Instagram account @sauchakapper

 

Ben je er nog niet helemaal over uit of een natuurlijke haarverf door middel van planten wat voor je is?

Boek via onderstaande link een gratis advies gesprek in.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.