• Biologisch
  • Natuurkapper
  • Vegan
  • Duurzaam
  • Kapper Nijmegen centrum

Haarvitamines voor je haar

Gepubliceerd op 4 februari 2021 om 20:44

Haarvitamines voor je haar.

Wist je dat haar grotendeels bestaat uit keratine-eiwitten. Maar liefst 95% van je haar bestaat uit deze elastische eiwitvezels. Glycine maakt deel uit van deze eiwitvezels.

Collageen is een lichaamseigen stof. Het zorgt ervoor dat je een mooi zacht perzikhuidje hebt, zoals je goed kunt zien bij kinderen. Helaas neemt de productie van collageen na je 25e levensjaar af. Dan wordt je huid minder elastisch en slapper en dunner.

 

Ik krijg vaak vragen over hoe kan ik mijn haren sneller laten groeien?

Waarom verlies ik zoveel haar? De directe oorzaak van haaruitval is vooral verhard collageen. Collageen is een eiwit dat de structuur geeft aan onze bloedvaten, ook die rond de haarzakjes. Wanneer het collageen in deze bloedvaten in kwaliteit achteruit gaat, krijgen de haren onvoldoende zuurstof en vallen uit.

 

Waarom is mijn haar zo poreus ook al verzorg ik ze goed?

 

Belangrijk om te onthouden is dat de kwaliteit van het haar ontstaat in de haarzakjes en genetische aanleg. En dan nog ervan uitgaande dat je het dan het prachtigste haar krijgt. 

Als je daarentegen een of ander voedingstekort hebt of last van stress of verstoringen in de hormoonbalans, kan het haar tijdens het ontstaan kwetsbaarder worden en is daar vaak weinig aan te veranderenKeratine is een eiwit (proteïne) dat in je haar maar ook elders in het lichaam voorkomt. Het keratine eiwit komt ook voor in je nagels, tanden en huid. Bij bijvoorbeeld je huid wordt de keratine automatisch weer door het lichaam toegevoegd.

Proteïne wordt gebruikt voor kracht, glans, hydratatie en om breuk te verminderen. Het helpt tijdelijk beschadigde delen van het haar te herstellen door gaten in de cuticula op te vullen. En het houdt het haar gehydrateerd door het verlies van water uit het haar te beperken.

 

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam. Verontreinigende stoffen in water, lucht en voedsel verbruiken onze collageen voorraad, waardoor aanvulling van vitaal belang is. De meeste collageen supplementen komen  uit de botten, huid en bindweefsel van dieren, waaronder runderen en vissen.

Waarom zou je collageen van dierlijke oorsprong nemen als je lichaam is ontworpen om zijn eigen collageen te produceren? Sunwarrior biedt de plantaardige oplossing, op maat gemaakt om de inherente collageenproductie van je lichaam te stimuleren. Een inside-out benadering

Dit veganistische collageen van Sunwarrior is een geweldige keuze voor diegenen die dierlijke producten willen vermijden en hun weg naar gezondheid in veganistische stijl willen voortzetten.

Sunwarrior heeft binnen hun collageenproducten een enorme hoeveelheid variatie gecreëerd, met 4-5 verschillende veganistische modellen en zelfs een veganistische chocoladesmaak, jippie!

 

Hieronder de link naar de site 

https://www.sunwarriornederland.nl/


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.