• Organisch
  • Vegan
  • Duurzaam
  • Green Salon Certified (🇩🇰)
  • Kapper Nijmegen centrum
Home » Meest gestelde vragen

Wat is Greensalon Certified?

Deze unieke certificering verzekerd de klant dat deze groene salon aan uw wensen kan voldoen. Safe hair salon heeft de expertise en producten waarmee elke moderne haar behandeling mogelijk is en er een minimaal risico op allergie of andere schade aanwezig is.  Green salon is een non profit organisatie en probeert de meest schadelijke stoffen uit te bannen in de kapperswereld. Hun motto is Beat the worst first. Laten we met de ergste schadelijke stoffen beginnen. Het is niet mogelijk om meteen alle schadelijke stoffen ineens uit te bannen. Sauchakapper heeft een 2 daagse opleiding gevolgd in Denemarken (voor corona), en deze herhaalt zich elke 2 jaar. De afgelopen keer heb ik deze cursus online afgerond.

Wat is het doel van een green salon?

Het stoppen van schadelijke chemie! In Green Salon wordt niet gewerkt met de meest schadelijke stoffen in cosmetica. Belangrijk om te weten is dat er geen officiële of algemene definitie van wat groene cosmetica is.

Wat is een natuurkapper?

Een natuurkapper gebruikt echt 100 % natuurlijke en biologische producten om het haar te verzorgen en te verven. Dat betekent dat er geen giftige chemicaliën gebruikt worden zodat het haar niet beschadigd wordt.

Wat is een duurzame kapper?

Je zaak zo duurzaam mogelijk in richten, met aandacht voor energie, afval, de inrichting, lozingen, en natuurlijk biologische koffie.

Wat is greenwashing? 

Greenwashing wil zeggen dat een bedrijf zich mooier voordoet dan dat ze zijn. Wanneer een bedrijf of organisatie zich milieuvriendelijker of meer maatschappelijk verantwoord voordoet dan dat het daadwerkelijk is, spreken we van greenwashing, groen wassen. Lees altijd zelf eerst de ingrediëntenlijst.

Hoe werkt een Plantenkleuring?

Een plantenkleuring legt een laagje om het haar, hoe vaker je kleurt hoe mooier de kleur wordt.

Wat is plantaardige haarverf? 

Is het haar kleuren d.m.v. planten en of wortels, schors. Het is de meest gezonde vorm van haren kleuren die er bestaat. Goed voor de mens, dier en het milieu. 100% Plantaardige haarkleuring geeft pigment aan het haar het vormt een laag om het haar en dringt beperkt op poreuze plaatsen in.

Wat zit er in een plantenkleuring?

In een plantenkleuring zitten allemaal planten, kruiden, bladeren, bloemen, wortels en dan allemaal in poedervorm. Sommige geven kleur aan het haar en sommige voeden het haar. Je hebt bijvoorbeeld Henna ook wel Lawsonia Inermis genoemd, Cassia Cassia Obovata, Indigo of Indigofera Tinctoria, Walnoot (Juglans regia), Kurkuma (Curcuma longa), Amla (Phyllanthus emblica), Katam,(Buxus Dioica Rabarberwortel of Sapindus Trifoliatus, Hibiscus (Hibiscus Rosa Sinensis Linn), Yemen henna, Kampeche.

Kun je grijze haren kleuren met planten kleuring?

Jazeker kan dat, het ligt er een beetje aan hoe grijs je bent. Maar afhankelijk daarvan kijk ik of je een enkele of een dubbele kleuring nodig hebt. Wat wel belangrijk is dat je als je voorheen traditioneel geverfd hebt dat je dat los moet laten. Je kunt plantenkleuringen niet vergelijken met chemie. En verder is het goed om te weten dat het afhankelijk is van de hoeveelheid grijze haren en de kleurhoogte die je hebt. 

Wat is een dubbele kleuring?

Een dubbele kleuring houdt in dat je haren eigenlijk 2 keer gekleurd worden. Meestal gebeurt dit als je 100% grijs haar hebt.  De eerste kleuring zorgt ervoor dat de grijze haren kleur krijgen. Deze eerste kleuring heeft een inwerktijd van ongeveer 15 minuten. Hierna wordt het haar uitgespoeld en dan komt de tweede kleuring erover heen. Deze kleuring heeft een inwerktijd van ongeveer 60 minuten. 

Hoe lang blijft een plantenkleuring in mijn haren zitten?

Als je je haren voor de eerste keer kleurt met een plantenkleuring, zal de kleuring wat sneller vervagen. Maar hoe vaker je met planten kleurt, hoe mooier en beter de kleur hecht aan het haar.

Wat is een detox behandeling?

Als je voor de eerste keer naar de salon komt om je haren plantaardig te kleuren, is het belangrijk dat je haren schoon zijn. Ik bedoel hier mee dat alle slechte stoffen uit het haar verwijdert worden.  Dit kan door middel van een diep reinigende shampoo of met een klei. Ik gebruik hier meestal de Kaolin klei. Kaolin is een fijnkorrelige klei rijk aan aluminiumoxide en bekend staat om zijn helende eigenschappen.

Wat is oplichtende klei?

Je haar lichter maken met klei is een volledig natuurlijke manier. Het is een zachte manier om je haar lichter te maken, zonder schadelijke stoffen die je hoofdhuid absorbeert. Het resultaat is een mooie beige of gelige toon, een beetje afhankelijk van welke pigmenten je zelf hebt.

Wat is synthetische haarverf?

Het met (al dan niet synthetische) kleuringsproducten veranderen van de natuurlijke haarkleur. Zowel mannen als vrouwen wenden het aan om grijs haar te bedekken, om de natuurlijke haarkleur te wijzigen, of om de natuurlijke haarkleur te herstellen nadat het haar ontkleurd of gekleurd is. Het bevat Ammoniak en oxidanten.

Welke conserveringsmiddelen sluit je uit?  Formaldehyde en formaldehyde-splitters (DMDM Hydantoine, Quaternium-15, Diazolidinylureum, Imidiazolidinylureum, 2-broom-2-nitropropaan-1,3-diol, 5-broom-5-nitro-1,3-dioxaan, Methenamine, Paraformaldehyde, Benzylhemiformal, natriumhydroxymethylglycinaat) methylisothiazolinone en methylchloroisothiazolinone BHA, BHT. Stoffen met parabenen in de naam.

Wat is een ammoniavrije haarverf? 

Haarverf zonder ammonia. Een 100% ppd-vrije haarverf, is een mildere vorm van haarverven. In deze haarverf zijn de meest schadelijke stoffen eruit gehaald. Zoals ammonia. Bij Saucha werk ik ook met deze haarkleuring en sluit de volgende stoffen uit: In de haarkleuringen:1-napthol, stoffen met aminofenol op naam, 4-amino-2-hydroxytoulene, 3-nitro-p-hydroxyethylaminofenol, 4-amino-3-nitrofenol, stoffen met fenyleendiamine op naam, stoffen met recorcinol op naam, stoffen met toulene-2,5-diamine in de naam, 1-hydroxyethyl-4,5-diamino pyrazolsulfaat, 4-amino-m-cresol, HC Orange nr. 2, hydroxyethyl-3,4-methyleendioxyaniline HC1, HC rood nr. 1.

Heb jij nog vragen, stel ze gerust.

Reactie plaatsen

Reacties

Ingrid
4 maanden geleden

Hoi, ik wil graag een afspraak maar weet niet welke behandeling ik moet kiezen. Heb nu geverfd haar met highlights. Wil graag over gaan op natuurlijke verf. heb wel wat grijze uitgroei. Ik wil graag een afspraak maken. Ingrid Loeffen 06 2279 2289