• Biologisch
  • Natuurkapper
  • Vegan
  • Duurzaam
  • Kapper Nijmegen centrum

Wat zit er in een plantenkleuring?

In een plantenkleuring zitten allemaal planten, kruiden, bladeren, bloemen, wortels en dan allemaal in poedervorm. Sommige geven kleur aan het haar en sommige voeden het haar. Je hebt bijvoorbeeld Henna ook wel Lawsonia Inermis genoemd, Cassia Cassia Obovata, Indigo of Indigofera Tinctoria, Walnoot (Juglans regia), Kurkuma (Curcuma longa), Amla (Phyllanthus emblica), Katam,(Buxus Dioica Rabarberwortel of Sapindus Trifoliatus, Hibiscus (Hibiscus Rosa Sinensis Linn), Yemen henna, Kampeche.

 

We mengen plantenkleuring tot een persoonlijke kleur die bij jou en je haren past. Als we met plantenkleuringen werken, moeten we het recept mogelijk een paar keer aanpassen voordat we het juiste recept vinden. 

 

Het haar is natuurlijk en absorbeert de natuurlijke pigmenten van de planten op verschillende manieren afhankelijk van hoe poreus het haar is en welke ph waarde het heeft.

Plantenkleuringen hebben een fantastische houdbaarheid. De pigmenten hechten zich aan het haar zonder de kwaliteit van het haar te beschadigen.

 

Ben je iemand die graag van haarkleur wisselt, dan is de plantenkleuring niet de juiste keuze voor jou.