Persberichten

PERSBERICHT

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

SauchaKapper Opent Nieuwe Natuurkapperszaak in Hartje Nijmegen 

Natuurlijke Haarverzorging is Gezonder voor Haar en Milieu 

NIJMEGEN, GLD – 30  Januari 2023 – SauchaKapper opent nieuwe natuurkapperszaak in Nijmegen. Deze ‘certified green’ duurzame salon van eigenaresse, Heleen Loeffen uit Beek (Berg en Dal) is te vinden in de Augustijnenstraat 35 in het gezellige hartje van Nijmegen. Als vooruitstrevende natuurkapper werkt Loeffen met biologische kappersproducten uit Zweden om het haar van klanten te verzorgen. Voor het kleuren werkt ze met plantenkleuringen zoals henna, indigo, cassia en nog meer. Gifvrije haarkleuring is vriendelijker voor de kapper, het haar en milieu. 

Loeffens idee van natuurkapper is onstaan omdat ze naar mindfulness en een duurzamere levenstijl zocht. Ze ging zich verdiepen in vegetarisch eten, yoga, en in een bewuster, spiritueler bestaan. Dit paste niet bij het traditionele kappersvak. Ze wilde deze passie ook op haar beroepsleven toepassen. Deze metamorfose is door de coronacrisis veel sneller gegaan. 

,, Ik wilde doen wat bij me paste en merkte al snel dat ik het super leuk vond,” zei Loeffen. Ik zie dat veel mensen milieubewuster zijn geworden en anders zijn gaan denken over wat belangrijk is. Ze zijn zuiniger met water, gebruiken minder plastic, en denken meer aan hun eigen gezondheid.” Met SauchaKapper heeft Loeffen haar liefde voor het kappersvak weten te combineren met haar passie voor de planeet en gezond leven. De vraag naar Loeffens services is vanaf die tijd enorm omhooggeschoten. 

De natuurkapper is een betrekkelijk jong verschijnsel en Nijmegen telt er nog maar enkelen. Loeffen heeft al meer dan 25 jaar kappers ervaring waarvan een aantal jaren als natuurkapper. Ze is erin getraind en leidt ook andere natuurkappers op. Loeffen heeft een webshop waar ze natuurlijke haarproducten aanbiedt. 

,,Na een hele tijd rond te hebben gelopen met een jeukende hoofdhuid door de vele kleuringen ben ik zo blij dat ik SauchaKapper gevonden heb. In het begin was het natuurlijk wel spannend qua kleur. Mijn haar voelt nu al veel vitaler en gezonder aan. Het hele proces heeft natuurlijk tijd nodig. Maar ik kan het iedereen aanraden om deze stap te zetten naar ‘natuurlijk’ glanzend haar zonder schadelijke producten.”

Bianca Rosa, SauchaKapper Klant

,,Dat zuiver plantaardige kleuring voor mijn grijzende kapsel nog mogelijk was had ik niet durven dromen. Heleen past de kleuren dusdanig aan mijn eigen haarkleur aan dat er geen scherpe uitgroei zichtbaar is en ik pas na een half jaar of langer weer opnieuw hoef te kleuren. Een prachtig esthetisch resultaat waar ik ontzettend blij mee ben! Met mijn nieuwe coupe ook trouwens—en de overheerlijke cappuccino.”

Lucy Sarink, SauchaKapper klant

Over SauchaKapper

Certified Green Salon SauchaKapper bevindt zich op Augustijnenstraat 35 in het centrum van Nijmegen in de provincie Gelderland. De naam ‘Saucha’ staat voor ‘zuiver’ uit de yogafilosofie. De eigenaresse, Heleen Loeffen verzorgt klanten met natuurlijke producten in een stijlvolle ruimte onder het genot van een kopje thee of cappuccino. Het resultaat is prachtig glanzend haar op een duurzame en plantaardige wijze. SauchaKapper laat klanten hun natuurlijke schoonheid zien en inspireert de kapperswereld om goed voor henzelf en de planeet te zorgen. Loeffens slogan is ‘Samen gaan wij voor duurzamer haar en een duurzamer milieu!’ Geinteresseerden kunnen vrijblijvend binnenlopen voor advies. Op de website staan verschillende arrangementen.  

https://www.sauchakapper.nl/, https://www.facebook.com/heleensauchakapper, https://www.instagram.com/sauchakapper/Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

 

Sacha Arts

Bella Vista Communications

www.bellavistacommunications.com

Whatsapp: 0616018602‬

sacha@bellavista.agency

 

Heleen Loeffen

SauchaKapper

https://www.sauchakapper.nl/

Whatsapp: 0654255954

 

sauchakapper@gmail.com