• Biologisch
 • Natuurkapper
 • Vegan
 • Duurzaam
 • Kapper Nijmegen centrum

Ben jij klaar met de nadelige bij-effecten van synthetische haarkleuringen?

Krijg jij steeds meer de vraag naar natuurlijke haarproducten? Geef jij de gezondheid van de klanten, de medewerkers in de kapsalon en jezelf prioriteit? Wil jij ook klanten met onder andere huidziekten en allergieën laten stralen met een glanzende haarkleuring? 

 

Synthetische haarkleuring opent de haarschubben en vernietigd de natuurlijke pigmenten in het haar. De chemische schadelijke stoffen zoals ammoniak, parabenen, PPD en resorcinol komen in contact met de hoofdhuid. De kleine moleculen komen in de bloedbaan terecht, verstoren de hormonen en zijn schadelijk voor de gezondheid. Dit gun je niemand!

 

De basis kapperstraining ‘Plantenkleuring’ is de ideale oplossing wanneer je alle klanten wil helpen aan een natuurlijke, plantaardige haarkleuring. Een plantenkleuring hecht zich aan de buitenste lagen van het haar. Hierdoor wordt het eigen pigment en de conditie van het haar niet aangetast. Plantenkleuringen laten het haar glanzen en maakt het haar stevig.

 

 

 

Stap over op een 100% plantaardige haarkleuring, geschikt voor iedere klant in de kapsalon 

Voordelen plantenkleuring:

 • Maakt zonder nadelige bij-effecten het haar levendig en stralend
 • Geschikt voor klanten die last hebben van allergische reacties
 • Vermindert haarverlies, het haar wordt vitaler
 • Geschikt voor klanten met huidziekten zoals psoriasis
 • Dekt grijs haar en voorkomt roos
 • Veilig voor zwangere vrouwen en klanten die een chemokuur ondergaan
 • Geen schadelijk stoffen op de huid of in het lichaam
 • Verbeterd de structuur en conditie van het haar
 • Geen jeuk tijdens het aanbrengen van de plantenkleuring
 • Beschermt tegen UV-straling
 • Geeft een natuurlijk effect en de uitgroei heeft een zacht verloop
 • Niet schadelijk voor het milieu

Welk eindresultaat geeft de basis kapperstraining ‘Plantenkleuring’?

Na het volgen van de  basis kapperstraining ‘Plantenkleuring’ weet jij als kapper de basis over hoe je op een natuurlijke manier alle klanten in de kapsalon kunt voorzien van een haarkleuring. Je leert werken met een plantenkleuring en oplichtende klei en kunt dit direct in de praktijk toepassen. Je doet veel inspiratie op en zult zien dat jouw kapsalon door plantenkleuringen zich onderscheid van een ‘traditionele’ kapsalon. Een tevreden klant is een terugkerende klant en dus meer omzet.

Tijdens de kapperstraining ‘Plantenkleuring’ leer je hoe je verschillende kleurtechnieken met plantenkleuring en oplichtende klei toepast. Je weet welke planten je moet gebruiken, de werking van de verschillende planten en welke mengverhoudingen aan te raden zijn. Verder weet je hoe je een ‘matte’ kleur realiseert.

We praten over hoe ons dagelijks leven eruit ziet, over onze focus op het milieu en op welke manier duurzaamheid wordt weerspiegeld in alle taken in de kapsalon. Uiteraard is er voldoende tijd ingepland voor eventuele vragen en discussies.

Dus wil jij als kapper werken in een omgeving die geen gezondheidsrisico is voor de klant, de medewerkers in de kapsalon en jezelf? Wil jij alle aanwezigen niet aan allergene stoffen blootstellen, stoffen die hormoonverstorende effecten of zelfs kankerverwekkend kunnen zijn? Wanneer het antwoord op voorgaande vragen ‘nee’ is, schrijf je dan nu in voor de kapperstraining ‘Plantenkleuring’.

Deze kappers werken al met plantenkleuringen

Super leuke en leerzame training! En het is fijn dat je het gelijk kan toepassen in de salon. Voor iedereen die wil leren kleuren met plantenkleuring zou ik de training Heleen echt aanraden!

Wie geeft de basis kapperstraining ‘Plantenkleuring’?

De basis kapperstraining wordt gegeven door Heleen, eigenaresse van Saucha Kapper. Bij Saucha Kapper geloven we in een holistisch perspectief als het gaat om haarverzorging. Voor ons is het vanzelfsprekend om te werken in een gezonde omgeving. Wij vinden het belangrijk dat onze kapsalons een zo klein mogelijke afdruk achterlaten op het milieu. 

Heleen is opgeleid in Kopenhagen (Denemarken) door Johan Galster, biochemicus en de oprichter van Greensalon Certified. Hiernaast is Heleen ook opgeleid door Maria Hellström van Green Heads, gevestigd in Zweden. Al onze kapsalons zijn gecertificeerd door de onafhankelijke organisatie Green Salon. 

 Veelgestelde vragen

 • Hoe laat begint de basis kapperstraining ‘Plantenkleuring’?

Om 10 uur wordt er gestart met het eerste deel van de training. Hierin gaan we de theorie doornemen over hoe natuurlijke kleurpigmenten worden gemengd tot een diepe en levendige mix van kleuren.

 

 • Is de lunch inbegrepen bij de training?

De lunch wordt verzorgd door ons en is dus inbegrepen bij de cursus. Wij starten om 12 uur met de lunch en gaan daarna direct door met het tweede gedeelte van de training. In het geval van allergieën, geef dit tijdig aan ons door.

 

 • Wat leer ik in het tweede gedeelte van de training?

Nu gaan we praktisch aan de slag. Als beginner ga je aan de slag met de pigmenten van de planten Indigo, Henna en Cassia/Walnoot. Je krijgt huiswerk mee om modellen te kleuren in de kapsalon en bespreken samen de eindresultaten.

 

 • Tot hoe laat duurt de training?

De training duurt tot ongeveer 16 uur, met een eventuele uitloop. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, stel deze aan Heleen zodat je direct feedback krijgt.

 

 • Moet ik zelf iets meenemen naar de training?

Ja, je zorgt er zelf voor dat je twee modellen hebt geregeld voor aanvang van de training. Het ene model heeft natuurlijk blond haar en het andere model is voorzien van wat grijs haar. Naast de modellen neem je zelf pen en papier mee om aantekeningen te maken.

 

   

  Ben jij kapper of een professional in uiterlijke verzorging met een groene missie en denk je dat deze cursus je daarbij kan helpen? Vul dan het onderstaande formulier in, dan kom je op de wachtlijst. We nemen dan direct contact met je op wanneer er een plek vrij komt.