Wat is natuurlijke haarkleuring?

Twijfel je over natuurlijke haarkleuring? Wij vertellen je er alles over!

Denk jij er over na om je haren te kleuren met een natuurlijke haarkleuring? Heb je last van
roos, haaruitval, eczeem of psoriasis? Is je hoofdhuid beschadigd door agressieve producten? Heb jij een allergie voor haarverf? Dan kan de 100% natuurlijke haarverf waar ik mee werk ondersteuning bieden! Natuurlijke haarkleuring is de enige volledig natuurlijke en organische kleurstof die op de markt verkrijgbaar is, het bestaat alleen uit planten en water.
 
100% natuurlijke pigmenten
Ik meng de natuurlijke haarkleuring ook wel plantenkleuring genoemd, met 100% natuurlijke pigmenten zoals henna, indigo, walnoot, cassia en rabarberwortel tot een persoonlijke kleur die bij jou en je haar past. Soms vinden we meteen de juiste kleur en soms heb ik wat meer tijd nodig omdat haar een natuurlijk materiaal is en anders reageert op verschillende kleurpigmenten.
 
Natuurlijke haarkleuring vs normale haarkleuring
Natuurlijke haarkleuring heeft een fantastische houdbaarheid,
de pigmenten werken in het haar zonder de kwaliteit van het haar te beschadigen of aan te
tasten. Bij het verven met chemische haarverf in een traditionele salon, wordt het haar
geopend door waterstofperoxide en andere schadelijke chemicaliën worden de pigmenten dieper in de haren geplaatst en beschadigen ze permanent de haarstructuur. Na dat proces wordt het haar gevoeliger voor externe invloeden van de zon en warmte, wordt de kleur gemakkelijk lichter en wordt de haarkwaliteit beschadigd doordat de hoofdhuid laag beschadigd is.
 
Goed om te weten
Het is belangrijk om te weten dat de plantaardige haarverf erg goed op het haar blijft zitten, dat het ook geen kleur is die gemakkelijk te verwijderen is. Als je een persoon bent die graag vaak van haarkleur varieert, is de kleur van planten misschien niet de juiste keuze. Het is zelfs zo dat wanneer je je haar hebt geverfd met het planten pigment indigo, dat nodig is om donkerdere en minder rode kleuren te krijgen, het onmogelijk is om weer licht te worden. Als je dit haar lichter maakt, wordt het groen / blauw en dat is vaak niet wat de meesten willen. Maak dus vooraf een weloverwogen keuze.
 
Het proces van natuurlijke haarkleuring
Natuurlijke haarkleuring heeft na de behandeling nog tijd nodig om in te werken. Voordat de kleur echt af is, kan het nog veranderen en dat proces kan 2-3 dagen duren. Veel mensen ervaren dat de kleur dieper en rijker wordt en anderen merken er helemaal niets van. Haar dat met siliconen of parabenen behandeld is, moet eerst een behandeling ondergaan
om de coatings te verwijderen voordat het wordt gekleurd. Ook dit is mogelijk in onze salon.
 
Laat je adviseren
Ben je er nog niet helemaal over uit of een natuurlijke haarkleuring door middel van planten wat voor je is? Boek via een gratis advies gesprek in.
 
Wil je even wat inspiratie opdoen? Neem gerust een kijkje op mijn Instagram account:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *