Dit zijn de beste voedingsstoffen voor je haar!

Je haar heeft natuurlijk de juiste verzorging nodig, maar wat is de ‘juiste’ verzorging?

 
Je haar heeft natuurlijk de juiste verzorging nodig, maar wat is de ‘juiste’ verzorging? Door je haar te verzorgen met vitamines krijgt je haar echt even een ‘gezondheidsboost’! Nu begrijpen wij dat het lastig is om te bepalen welke voedingsstoffen nu het allerbeste zijn voor jouw haar. Ieder haar is namelijk weer anders. Wij vertellen je er graag alles over!
 
Eiwitten
Wist je dat haar grotendeels bestaat uit keratine-eiwitten? Maar liefst 95% van je haar
bestaat uit deze elastische eiwitvezels! Glycine maakt deel uit van deze eiwitvezels en die zorgen ervoor dat je haar sterk en gezond blijft. Je kunt dat een beetje helpen door veel eiwitten te eten. Zo bevorder je de groei van je haar en behoud je sterk haar.
 
Collageen
Ik krijg vaak de vragen: “hoe kan ik mijn haren sneller laten groeien?” en “waarom verlies ik zoveel haar?” De directe oorzaak van haaruitval is vooral verhard collageen.
 

Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam. Verontreinigende
stoffen in water, lucht en voedsel verbruiken onze collageen voorraad, waardoor aanvulling
van vitaal belang is.
Collageen is een eiwit dat structuur geeft aan onze bloedvaten, ook die rond de haarzakjes. Wanneer het collageen in je bloedvaten in kwaliteit achteruit gaat, krijgen de haren onvoldoende zuurstof en vallen ze uit. Je moet dus zorgen dat je genoeg collageen binnenkrijgt. Dit vind je onder andere fruit en groenten die veel vitamine C bevatten, vlees, vis, noten en zaden. 


Een plantaardige oplossing

De meeste collageen supplementen komen dus uit de botten, huid en bindweefsel van dieren, waaronder runderen en vissen. Maar waarom zou je collageen van dierlijke oorsprong nemen als je lichaam is ontworpen om zijn eigen collageen te produceren?

Sunwarrior biedt de plantaardige oplossing voor dat probleem: op maat gemaakt om de inherente collageenproductie van je lichaam te stimuleren. Een inside-out benadering. Dit veganistische collageen van Sunwarrior is een geweldige keuze voor diegenen die dierlijke producten willen vermijden en hun weg naar gezondheid in veganistische stijl willen voortzetten.​ Sunwarrior heeft binnen hun collageenproducten een enorme hoeveelheid variatie gecreëerd, met 4-5 verschillende veganistische modellen en zelfs een veganistische chocoladesmaak! 

Keratine
Keratine is een eiwit (proteïne) dat in je haar, maar ook elders in het lichaam voorkomt. Het
keratine eiwit komt ook voor in je nagels, tanden en huid. Bij bijvoorbeeld je huid wordt de
keratine automatisch weer door het lichaam toegevoegd.
 
Proteïne
Proteïne wordt gebruikt voor kracht, glans, hydratatie en om breuk te verminderen. Het helpt tijdelijk beschadigde delen van het haar te herstellen door gaten in de cuticula op te vullen. En het houdt het haar gehydrateerd door het verlies van water uit het haar te beperken. 
 
“Waarom is mijn haar zo poreus ook al verzorg ik het goed?”

Ook deze vraag krijg ik vaak. Belangrijk om te onthouden is dat de kwaliteit van het haar ontstaat in de haarzakjes en genetische aanleg. En dan nog ervan uitgaande dat je het dan het prachtigste haar krijgt.

Als je daarentegen een of ander voedingstekort hebt of last van stress of verstoringen in de
hormoonbalans, kan het haar tijdens het ontstaan kwetsbaarder worden en is daar vaak weinig aan te veranderen. Het dus belangrijk dat je deze voedingsstoffen binnenkrijgt!
 
Wil je even wat inspiratie opdoen? Neem gerust een kijkje op mijn Instagram account:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *