Wat is een natuurkapper?

Een natuurkapper of groene kapper, is vaak duurzaam en wil zo groen en biologisch mogelijk werken. Maar wat is groen?

 

Een natuurkapper of groene kapper, is vaak duurzaam en wil zo groen en biologisch mogelijk werken. Maar wat is groen? Dat is voor iedereen anders. Bij een natuurkapper moet het totale plaatje van het kappersmerk kloppen. Waar wordt het product gemaakt? Waar komt het merk vandaan, is het in Europa gemaakt, of komt het haarverzorgingsproduct van ver? Is het duurzaam gemaakt? Zitten er geen schadelijke ingrediënten in, zoals hormoonverstoorders of kankerverwekkende stoffen? Zitten er microplastics in? Een hoop zaken waar een natuurkapper rekening mee houdt.

Veel kennis over natuurlijke producten

Een natuurkapper is in mijn ogen iemand die zonder schadelijke ingrediënten werkt. Een natuurkapper werkt uitsluitend met natuurlijke producten. Dat wil zeggen dat je niet met schadelijke chemicaliën werkt die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu. Een natuurkapper maakt je haar beter in plaats van slechter. Vaak is een natuurkapper of een Greenhair salon meer onderlegd of in ieder geval meer ingelezen m.b.t. ingrediënten. Er is veel meer kennis in huis dan bij een ‘normale’ kapper. Een natuurkapper kijkt vaak veel bewuster naar wat er wel in een product zit in plaats van wat er niet in zit.

Schadelijke ingrediënten worden verbannen

Een natuurkapper let er ook op dat er geen schadelijke ingrediënten in de haarkleuring zitten, waardoor je jouw prachtig glanzende bos haren weer terug krijgt! Als green salon probeer je het slechtste ingrediënt uit de kapperswereld te verbannen. Beat the worst first zeg maar.

Mijn verhaal als natuurkapper 

Voor mij kwam het ‘eureka moment’ op het moment dat ik op zoek was naar een kappersmerk waarop stond dat het om een biologische haarverzorging ging. Het leek mij op het eerste oog een leuk merk, maar toen ik met een kennis in gesprek ging over de ingrediëntenlijst van het merk kwam ik er achter dat veel merken zich mooier voor doen dan dat ze zijn, greenwashing heet dat.

Ik had er zelf nog nooit van gehoord en was eigenlijk wel flabbergasted.  Het gros van alle kappersmerken en ook andere haarproducten doet aan greenwashing. Nou dat wil ik absoluut niet voor mijn klanten, dus werd ik een natuurkapper.

Twijfel jij soms of je wel een echt eerlijk product in je haren smeert?  Maak een foto van je haarproduct en van de ingrediëntenlijst dan kijk ik graag even met je mee. Laat je niet foppen!

Wil je even wat inspiratie opdoen? Neem gerust een kijkje op mijn Instagram account:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *