Veelgestelde vragen

Heb je vragen? Check dan eens of je vraag hieronder beantwoord kan worden!

 
Staat je vraag er niet tussen? Dan kun je ons altijd een berichtje sturen! 
 

Wat is Greensalon Certified?

Deze unieke certificering zorgt ervoor dat deze groene salon aan je wensen kan voldoen. Safe hair salon heeft de expertise en producten waarmee elke moderne haarbehandeling mogelijk is en er een minimaal risico op allergie of andere schade aanwezig is.  Green Salon is een non-profit organisatie en probeert de meest schadelijke stoffen uit te bannen in de kapperswereld. Hun motto is ‘Beat the worst first’. Laten we met de meest schadelijke stoffen beginnen. Het is niet mogelijk om meteen alle schadelijke stoffen ineens uit de wereld te bannen. Sauchakapper heeft een 2 daagse opleiding gevolgd in Denemarken en deze herhaalt zich elke 2 jaar. 

Wat is het doel van een green salon?

Het stoppen van schadelijke chemie! In een Green Salon wordt niet gewerkt met de meest schadelijke stoffen in cosmetica. Belangrijk om te weten is dat er geen officiële of algemene definitie van wat groene cosmetica is.

Wat is een natuurkapper?

Een natuurkapper gebruikt echt 100 % natuurlijke en biologische producten om het haar te verzorgen en te verven. Dat betekent dat er geen giftige chemicaliën gebruikt worden zodat het haar niet wordt beschadigd.

Wat is een duurzame kapper?

Je zaak zo duurzaam mogelijk inrichten, met aandacht voor energie, afval, de inrichting, lozingen, en natuurlijk biologische koffie!

Wat is greenwashing? 

Greenwashing wil zeggen dat een bedrijf zich mooier voordoet dan dat ze zijn. Wanneer een bedrijf of organisatie zich milieuvriendelijker of meer maatschappelijk verantwoord voordoet dan dat het daadwerkelijk is, spreken we van greenwashing, groen wassen. Lees altijd zelf eerst de ingrediëntenlijst!

Hoe werkt een Plantenkleuring?

Een plantenkleuring legt een laagje om het haar, hoe vaker je kleurt hoe mooier de kleur zal worden. Dit alles op een natuurlijke wijze.

Wat is plantaardige haarverf? 

Plantaardige haarverf is op basis van natuurlijke ingrediënten zoals wortels en schors. Het is de meest gezonde vorm van het verven van haren die er bestaat. Goed voor mens, dier en het milieu. Plantaardige haarkleuring geeft pigment aan het haar het vormt een laag om het haar en dringt zo beperkt op poreuze plaatsen in.

Wat zit er in een plantenkleuring?

In een plantenkleuring zitten allemaal planten, kruiden, bladeren, bloemen, wortels en dat allemaal in een poedervorm. Sommige geven kleur aan het haar en sommige voeden het haar. Je hebt bijvoorbeeld Henna ook wel Lawsonia Inermis genoemd, Cassia Cassia Obovata, Indigo of Indigofera Tinctoria, Walnoot (Juglans regia), Kurkuma (Curcuma longa), Amla (Phyllanthus emblica), Katam,(Buxus Dioica Rabarberwortel of Sapindus Trifoliatus, Hibiscus (Hibiscus Rosa Sinensis Linn), Yemen henna, Kampeche.

Kun je grijze haren kleuren met plantenkleuring?

Dat kan zeker! Het ligt er een beetje aan hoe ‘grijs’ je bent. Afhankelijk daarvan kijk ik of je een enkele of een dubbele kleuring nodig hebt. Wat wel belangrijk is dat je als je voorheen traditioneel geverfd hebt dat je dat los moet laten. Je kunt plantenkleuringen niet vergelijken met chemie. Verder is het goed om te weten dat het afhankelijk is van de hoeveelheid grijze haren en de kleurhoogte die je hebt.

Wat is een dubbele kleuring?

Een dubbele kleuring houdt in dat je haren eigenlijk 2 keer gekleurd worden. Meestal gebeurt dit als je 100% grijs haar hebt.  De eerste kleuring zorgt ervoor dat de grijze haren kleur krijgen. Deze eerste kleuring heeft een inwerktijd van ongeveer 15 minuten. Hierna wordt het haar uitgespoeld en dan komt de tweede kleuring erover heen. Deze kleuring heeft een inwerktijd van ongeveer 60 minuten.

Hoe lang blijft een plantenkleuring in mijn haren zitten?

Als je je haren voor de eerste keer kleurt met een plantenkleuring, zal de kleuring wat sneller vervagen. Hoe vaker je met planten kleurt, hoe mooier en beter de kleur hecht aan het haar.

Wat is een detox behandeling?

Als je voor de eerste keer naar de salon komt om je haren plantaardig te kleuren, is het belangrijk dat je haren schoon zijn. Ik bedoel hiermee dat alle slechte stoffen uit je haar worden verwijderd.  Dit kan door middel van een diep reinigende shampoo of met een natuurlijke klei. Ik gebruik hier meestal de Kaolin klei. Kaolin is een fijnkorrelige klei rijk aan aluminiumoxide en bekend staat om zijn helende eigenschappen.

Wat is oplichtende klei?

Je haar lichter maken met klei is een volledig natuurlijk proces. Het is een zachte manier om je haar lichter te maken, zonder schadelijke stoffen die je hoofdhuid absorbeert. Het resultaat is een mooie beige of gelige toon, een beetje afhankelijk van welke pigmenten je zelf hebt.

Wat is synthetische haarverf?

Het met (al dan niet synthetische) kleuringsproducten veranderen van de natuurlijke haarkleur. Zowel mannen als vrouwen wenden het aan om grijs haar te bedekken, om de natuurlijke haarkleur te wijzigen of om de natuurlijke haarkleur te herstellen nadat het haar ontkleurd of gekleurd is. Synthetische haarverf bevat Ammoniak en oxidanten.

Welke conserveringsmiddelen sluit je uit?  

Bij Sauchakapper sluiten wij de volgende middelen uit:

Formaldehyde en formaldehyde-splitters (DMDM Hydantoine, Quaternium-15, Diazolidinylureum, Imidiazolidinylureum, 2-broom-2-nitropropaan-1,3-diol, 5-broom-5-nitro-1,3-dioxaan, Methenamine, Paraformaldehyde, Benzylhemiformal, natriumhydroxymethylglycinaat) methylisothiazolinone en methylchloroisothiazolinone BHA, BHT. Stoffen met parabenen in de naam.

Wat is een ammonia vrije haarverf? 

Dit is een 100% ppd-vrije haarverf, ook wel een mildere vorm van haarverven. In deze haarverf zijn de meest schadelijke stoffen eruit gehaald, zoals ammonia. Bij Sauchakapper werk ik ook met deze haarkleuring en sluit de volgende stoffen uit: 

In de haarkleuringen:1-napthol, stoffen met aminofenol in de naam, 4-amino-2-hydroxytoulene, 3-nitro-p-hydroxyethylaminofenol, 4-amino-3-nitrofenol, stoffen met fenyleendiamine in de naam, stoffen met recorcinol in de naam, stoffen met toulene-2,5-diamine in de naam, 1-hydroxyethyl-4,5-diamino pyrazolsulfaat, 4-amino-m-cresol, HC Orange nr. 2, hydroxyethyl-3,4-methyleendioxyaniline HC1, HC rood nr. 1.

Wil je wat inspiratie opdoen? Neem gerust een kijkje op mijn Instagram account:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *