Dit zijn de meest voorkomende fabels over natuurlijke haarverf

Wat is nu wel en niet waar over natuurlijke haarverf? 

Wij begrijpen dat je misschien wat vragen hebt over de natuurlijke haarverf (ofwel plantaardige haarverf) waar Sauchakapper mee werkt. Wat je dan doet? Je gaat online op zoek naar antwoorden. Helaas vind je daar ook genoeg fabels en mythes die absoluut niet kloppen. Wij ontkrachten deze fabels graag, zo voorkomen we veel verwarring!

1 – ‘Natuurlijke haarverf zorgt ervoor dat je nooit meer van haarkleur kunt veranderen.’

Dat is natuurlijk niet waar! Je kunt altijd terug naar je normale haarkleur als je dat zou willen. Chemische haarverf bevat de stoffen waterstofperoxide en ammonia, welke schadelijk zijn voor je haar. Chemische haarverf maakt je haar in feite kapot, de plantaardige haarverf maakt het juist mooier en gezonder. De plantaardige haarverf is wel echt verf, dus je kunt niet van de een op andere dag veranderen van kleur. Op langer termijn is dat natuurlijk wel mogelijk.

De henna in deze plantaardige haarverf legt een laagje om je haar heen. Je kunt eindeloos over elkaar heen kleuren met deze henna, dus als je een andere kleur wenst: geen probleem! Je haar wordt daar alleen maar sterker van. 

2 – ‘Natuurlijke haarverf zorgt ervoor dat je haren in rook op gaan.’

Gelukkig niet zeg! Sommige mensen denken dat hun haar ontzettend kan beschadigen en zelfs in rook op kan gaan door natuurlijke haarverf. Dat is natuurlijk niet waar. De plantaardige haarverf beschermt je haar juist tegen beschadigende stoffen van buitenaf en zorgt voor een extra versterking. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je haar in vuur en vlam staat als je kiest voor natuurlijke haarverf. 

3 – ‘Natuurlijke haarverf zorgt voor de afbraak van je haar.’

Onjuist! Plantaardige haarverf zorgt er juist voor dat je haar gezond blijft en gaat die afbraak tegen. Chemische haarverf daarentegen draagt wel bij aan de afbraak van je haar. Hoe vaker je je haar verft met chemische haarverf, hoe dunner je haar wordt en dus sneller uitvalt. 

4 – ‘Natuurlijke haarverf zorgt voor een groene kleur op je haar.’

Deze fabel is een lastige en is dus deels waar en deels nietwaar. Natuurlijk krijg je geen groen haar wanneer je kiest voor plantaardige haarverf, maar de eerste dagen kun je wel een iets wat groene gloed op je hoofdhuid zien.

De natuurlijke haarverf wordt namelijk gemaakt met plantaardige ingrediënten, waaronder het pigment Indigo (de groene kleur). Het ligt er net aan hoe lang de plantaardige haarverf moet intrekken voordat het z’n werk doet naar de gewenste kleur. Dit heeft alles te maken met je huidige haarkleur. Wanneer je van licht naar donker gaat, zal dit wat sneller gaan dan van donker naar licht. Ook grijs haar kan gewoon gekleurd worden met plantaardige haarverf. Voordat de kleur echt af is, kan het dus nog iets veranderen, dat proces kan 2-3 dagen duren. Veel mensen ervaren dat de kleur dieper en rijker wordt en de eventuele groene gloed verdwijnt.

5 – ‘Je kunt van het ene moment op het andere moment overstappen van chemische haarverf naar natuurlijke haarverf.’

Dat is deels waar. Natuurlijk kun je op ieder moment besluiten om over te stappen naar plantaardige haarverf, graag zelfs! Dat moedigen wij alleen maar aan, maar wanneer je haar met siliconen of parabenen is behandeld, moet het eerst een behandeling ondergaan om te ‘detoxen’. De coatings moeten verwijderd worden voordat wij je haar kunnen kleuren met natuurlijke haarverf. Deze detox kun je gewoon in onze salon doen!

6 – ‘Natuurlijke haarverf is alleen voor vrouwen.’

Neehoor, ook voor mannen! Niet alleen vrouwen kunnen kiezen voor een natuurlijke manier om hun haar te verven, ook mannen kunnen dat. Echter zien wij dat er over het algemeen meer vrouwen bezig zijn met hun haarkleur en dus ook hun haar vaker laten verven. Dat betekent natuurlijk niet dat mannen het niet kunnen doen. Jullie zijn dus van harte welkom mannen!

Hopelijk ben je wat wijzer geworden en geloof je niet meer in die fabels. Stap ook over naar een milieuvriendelijke en gezondere manier om je haar te kleuren. Kies voor plantaardige haarverf en gun je haar deze natuurlijke optie!

Wil je wat inspiratie opdoen? Neem gerust een kijkje op mijn Instagram account:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *