Verzorg je haar met dit heerlijke Carrageen haarmasker!

Ken je het haarmasker Carrageen al?

Maak kennis met dit heerlijke haarmasker! Het haarmasker Carrageen bevat meer dan 20 verschillende aminozuren, die helpen bij de opbouw van het proteïne in je haar. Carrageen bevat energie, koolhydraten, suiker, vezels, vetten, eiwitten, vitamines B2 B3, B5, B6, B9 C E K. Daarnaast bevat het ook sporenelementen van calcium, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, sodium en zink. Een echte boost voor je haar dus!
Waar komt Carrageen vandaan?

Carrageen is vernoemd naar de havenstad ‘Carrageen Head’ in Ierland. In 1830 werden daar algen ontdekt en werden ze “Iers mos” genoemd. De Carrageen is eigenlijk een verzamelnaam voor alle roodalgen en is helemaal niet verwant aan mos. Carrageen zeewier groeit langs de kust van Zweden, Europa en Noord-Amerika. Het groeit gewoonlijk langs de kustlijn maar komt ook voor in diep water.

Carrageen behoort tot de groep van ester sulfaten en bestaat uit polysachariden. Ze komen vooral voor in rode algen, waar het de functie heeft om de cellen te ondersteunen, alleen ad cellulose kan als ondersteuning in planten gebruikt worden. Carrageen wordt ook gebruikt in cosmetica, zoals textuur versterkende substantie in bijvoorbeeld shampoos en stylingproducten. 

Hoe gebruik ik dit Carrageen haarmasker?

Ik wil je het advies geven om minstens twee keer per jaar dit heerlijke en 100% natuurlijke haarmasker op je haren aan te brengen. Doe dit bijvoorbeeld samen met een vastenkuur of een ander holistisch zuiveringsproces. Het haarmasker kan ook zeker eens per maand aangebracht worden.

 Alle praktische informatie van dit haarmasker op een rijtje:
  • Voor plantenkleuringen of plantaardige haarverf – maakt het de haren schoon van chemicaliën en metalen.
  • Voegt vocht toe aan het haar.
  • Geschikt voor blond en licht haar dat een reinigingsbehandeling nodig heeft.
  • Een fijne verzorging wanneer het haar met teveel chemicaliën behandeld is.
  • Wanneer een klei behandeling te uitdrogend is, kun je dit masker perfect gebruiken.
  • Effectieve reinigingsbehandeling ook aanbevolen als aanvullende behandeling tijdens het de contamineren van amalgaam afdichtingen (overleg met de arts).
  • Na een behandeling met penicilline of antibiotica, of een ander regime met zware medicijnen kun je dit haarmasker goed gebruiken.
  • Vermijd de behandeling als je medicatie gebruikt.
Goed om te weten

Na een holistische behandeling met dit Carrageen haarmasker is het belangrijk dat je genoeg water drinkt, alcohol vermijdt en natuurvriendelijke producten gebruikt. Even op de gezonde tour dus!

Wil je nu zelf je eens heerlijk laten verwennen met zo’n haarmasker bij mij in de salon? Klik hier en maak een afspraak!

Wil je wat inspiratie opdoen? Neem gerust een kijkje op mijn Instagram account:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *