Sluit jij je ogen of heb je geen idee? Dit smeer jij in je haar!

Lees hier alles over het milieu en sulfaten.

We leven steeds bewuster. Douchen minder lang, gebruiken minder plastic en proberen allemaal een steentje bij te dragen aan een groenere wereld. Ook denken we steeds meer om onze eigen gezondheid. Ons milieu en gezondheid zijn belangrijker dan ooit en dus een zeer besproken onderwerp. Hoe zit dat dan met je haar? Je smeert dagelijks ontzettend veel schadelijke stoffen in je haar die slecht zijn voor zowel je haar als het milieu. Sluit jij je ogen daarvoor? Of heb je eigenlijk geen idee? Ik vertel je er graag meer over dus lees snel verder!

Chemische producten vs. uitlaatgassen

Je zou misschien denken dat je auto slecht is voor het milieu, maar uit onderzoek blijkt dat chemische producten voor cosmetica (waaronder haarproducten) net zo schadelijk zijn. In deze chemische shampoos, conditioners en haarverf zitten veel stoffen die in de lucht terecht komen en uiteindelijk onze aarde beetje bij beetje beschadigen.

Weet jij wat je in je haar smeert?

Veel mensen denken dat een shampoo die goed schuimt, de beste shampoo voor je haar is. Waar die schuim door ontstaat? Door sulfaten! En geloof mij: die zijn echt niet goed voor je haar en hoofdhuid. Sulfaten zorgen ervoor dat het talg en vuil in je haar wordt verwijderd. Dit komt door de zouten en het zwavelzuur in de sulfaten. Het zorgt er dus voor dat je haar wordt ontvet, maar daardoor ook minder sterk en niet meer natuurlijk is. Doordat de sulfaten zo diep reinigen, kan je haar en hoofdhuid uitdrogen en geïrriteerd raken. Meer weten over sulfaten? Het RTL Nieuws plaatste vandaag een interessant artikel.

Zijn sulfaatvrije producten dan de oplossing?

Wanneer een shampoo sulfaatvrij is, wil het nog niet zeggen dat het product vrij is van andere schadelijke chemicaliën. Helaas doen veel cosmeticamerken zich voor als een ‘natuurlijk’ merk terwijl ze dit niet zijn. Check dus zelf altijd goed of er naast sulfaten ook anders schadelijke ingrediënten in de shampoo, haarconditioner of haarverf zitten. Alle producten van Bruns zijn geheel vrij van schadelijke ingrediënten die op de markt verkrijgbaar zijn. Bijvoorbeeld sulfaten, siliconen, parabenen, PEG, zware metalen, SLS, SLES, minerale oliën en GMO-vrij. Vandaar dat de producten van Bruns ook minder schuimen, maar dat betekent dus niet dat je haar niet schoon wordt!

Open je ogen

Heeft je haar zijn fijne golf en glans verloren (door schadelijke shampoos)? Geef dan prioriteit aan het gebruik van producten zonder schadelijke chemicaliën. Door sulfaatvrije producten zonder chemicaliën te gebruiken blijft je haar in zijn gezonde, hydraterende en natuurlijke vorm behouden. Open je ogen!

Meer weten? Volgende week deel ik meer informatie over Cocamidopropyl Betaine, een van de meest voorkomende sulfaten in goedkopere shampoos.

Wil je wat inspiratie opdoen? Neem gerust een kijkje op mijn Instagram account:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *