Alles wat je moet weten over ammoniavrije haarverf en de ingrediënten

Als klant wil je waarschijnlijk je haar verven zonder schade aan te richten. Ammoniavrije haarverf is een oplossing voor mensen die op zoek zijn naar minder agressieve kleurbehandelingen.

Wat is ammoniavrije haarverf?

Ammoniavrije haarverf is een alternatief voor traditionele haarverf met ammonia, dat de haarschubben opent om kleurstoffen in het haar te laten doordringen. In plaats daarvan gebruikt ammoniavrije haarverf vaak MEA (monoethanolamine) om de haarschubben te openen en de kleurstof beter te laten hechten.

Hoe werkt ammoniavrije haarverf en wat zijn de ingrediënten?

Ammoniavrije haarverf gebruikt een combinatie van ingrediënten om de pH-waarde van de verf te verhogen, waardoor de haarschubben openen. Hierdoor kan de kleurstof beter in het haar doordringen en wordt een langdurige kleur gegarandeerd.

Wat is MEA en waarom is het minder schadelijk dan ammonia?

MEA of monoethanolamine is een minder schadelijke vervanger voor ammonia die vaak wordt gebruikt in ammoniavrije haarverf. Het helpt om de haarschubben te openen, waardoor de kleurstof beter in het haar kan doordringen. MEA is milder voor de hoofdhuid en veroorzaakt minder irritatie.

Allergisch voor ammoniavrije haarverf: wat u moet weten

Ja, het is mogelijk om allergisch te zijn voor ammoniavrije haarverf. Hoewel deze haarverf minder agressief is dan traditionele haarverf met ammonia, kunnen sommige mensen nog steeds allergische reacties ervaren. Het is altijd belangrijk om een ​​patchtest uit te voeren voordat u een nieuwe haarverf of product uitprobeert, ook als het ammoniavrij is.

Andere ingrediënten in haarverf die allergische reacties kunnen veroorzaken

Ja, er zijn andere ingrediënten die vaak worden gebruikt in haarverf, zoals PPD (parafenyleendiamine), resorcinol en Toluene-2,5-Diamine. Deze ingrediënten kunnen bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken en het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij het kiezen van een haarverf.

Ammoniavrije haarverf biedt een minder agressief alternatief voor mensen die hun haar willen verven zonder schade aan te richten. Het bevat MEA, een minder schadelijke ingrediënt.

Ammoniavrije haarverf versus natuurlijke haarverf: wat is het verschil?

Natuurlijke haarverf bevat geen synthetische ingrediënten zoals ammonia en PPD en is daarom minder schadelijk voor het haar en de hoofdhuid. Plantaardige haarverf maakt gebruik van natuurlijke kleurstoffen zoals henna en indigo, terwijl ammoniavrije haarverf synthetische kleurstoffen zonder ammonia bevat.

Saucha Kapper staat achter het gebruik van plantaardige haarverf vanwege de vele voordelen die het biedt voor zowel het haar als het milieu. Voor klanten die echter geen natuurlijke haarverf kunnen of willen gebruiken, bieden we ammoniavrije haarverf als een alternatief. We begrijpen dat elke klant unieke behoeften heeft en we streven ernaar om oplossingen te bieden die aan die behoeften voldoen.

Saucha kapper is een non toxic salon in Nijmegen gecertificeerd door Greensaloncertified  die zich inzet voor schone lucht, ook wel bekend als een Clean Air Salon. Bij ons ben je ervan verzekerd dat de lucht vrij is van schadelijke gifstoffen, ammonia en andere chemicaliën die niet alleen schadelijk kunnen zijn voor je lichaam, maar ook voor de omgeving. Onze toewijding aan duurzaamheid en gezondheid betekent dat we alleen gebruik maken van producten die voldoen aan onze hoge normen en die de gezondheid van onze klanten en het milieu respecteren. We vinden het belangrijk dat onze klanten kunnen genieten van een ontspannende en veilige salonervaring, zonder zich zorgen te hoeven maken over de negatieve gevolgen van schadelijke stoffen in de lucht.

Wil je wat inspiratie opdoen? Neem gerust een kijkje op mijn Instagram account:@sauchakapper

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.