Ammoniavrije Haarverf en de Ingrediënten: Alles Wat Je Moet Weten

Wil je je haren verven zonder schade aan te richten? Dan heb ik goed nieuws voor je. Maak kennis met ammoniavrije haarverf, een minder agressief en gezonder alternatief voor traditionele haarverf met ammonia.

 

Wat is Ammoniavrije Haarverf?

Ammoniavrije haarverf is een alternatief voor haarverf met ammonia. In plaats van ammonia maakt deze haarverf vaak gebruik van MEA (monoethanolamine) om de haarschubben openen en de kleurstof beter te laten hechten.

Hoe Werkt Ammoniavrije Haarverf en Wat Zijn de Ingrediënten?

Ammoniavrije haarverf verhoogt de ph- waarde van de verf, waardoor de haarschubben openen. Dit zorgt ervoor dat de kleurstof dieper in het haar kan doordringen en resulteert in een langdurige kleur. Het belangrijkste ingrediënt in ammoniavrije haarverf is MEA, dat milder is voor de hoofdhuid en minder irritatie veroorzaakt dan traditionele haarverf.

 

Allergisch voor Ammoniavrije Haarverf: Wat Je Moet Weten

Ammoniavrije haarverf is minder agressief, maar het is nog steeds mogelijk om er allergisch voor te zijn of te worden. Greensalon certified en Sauchakapper dus ook adviseert altijd eerst te laten testen bij je huisarts.

Andere Ingrediënten in Haarverf die Allergische Reacties Kunnen Veroorzaken

Kijk niet alleen naar ammonia! Er zijn andere ingrediënten in haarverven, zoals PPD (parafenyleendiamine), resorcinol en Toluene-2,5-Diamine die je kan verrassen met onverwachte allergische reacties. Deze ingrediënten zitten in traditonele haarverf.

 

Ammoniavrije Haarverf Versus Natuurlijke Haarverf: Wat is het Verschil?

Natuurlijke haarverf is 100% natuurlijk, plantenpoeders en water. Geen synthetische ingrediënten zoals ammonia en PPD. Alleen natuurlijke kleurstoffen zoals henna en indigo die minimaal invasief zijn voor je haar en hoofdhuid. Aan de andere kant vermijdt ammoniavrije haarverf alleen ammonia maar danst nog steeds met synthetische kleurstoffen.

Bij Saucha Kapper waardeer ik het belang van schone en gezonde haarverf. Daarom biedt ik zowel natuurlijke haarverf als ammoniavrije haarverf aan. We zijn een Greensaloncertified non-toxic salon in Nijmegen, vastberaden om alleen pure lucht te ademen in mijn salon. Mijn toewijding aan duurzaamheid en gezondheid betekent dat ik alleen producten gebruik die vallen binnen de hoge standaarden sectie en die respect tonen voor de gezondheid van onze klanten en de planeet.

 

Klaar om geïnspireerd te worden? Duik dan eens in ons Instagram account. En onthoud, bij Saucha Kapper is je haar altijd in goede, duurzame handen!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *