Highlights & Balayage

Bij Sauchakapper werk ik met twee soorten oplichting: enerzijds gebruik ik traditionele bleekmiddelen die vrij zijn van ammoniak, ammoniumpersulfaat en parfum, anderzijds gebruiken we een oplichtende klei die volledig natuurlijk is. De oplichtende klei is verkrijgbaar in beige en gouden tinten, terwijl we met traditionele bleekmiddel ook koele tinten kunnen creëren.

Verschillende technieken voor highlights en oplichting:

Balayage

Balayage is een haarkleurtechniek die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. De techniek komt oorspronkelijk uit Frankrijk en het woord “balayage” betekent “vegen” in het Frans. Balayage is een techniek waarbij de haarkleur in een vloeiende overgang wordt aangebracht, van een donkerdere naar een lichtere tint. In plaats van het hele haar vanaf de wortels tot de punten te kleuren, wordt de kleur met een kwast in vegende bewegingen aangebracht. Dit resulteert in een natuurlijke en zachte overgang tussen de kleuren. Een groot voordeel van balayage is dat het een meer natuurlijke look geeft, waardoor het haar er gezonder en glanzend uitziet. De techniek is ook milder voor het haar, omdat de kleur niet direct op de hoofdhuid wordt aangebracht, wat het risico op schade en uitdroging vermindert. Er zijn veel verschillende manieren om balayage aan te brengen, afhankelijk van de haarlengte en textuur. Bijvoorbeeld, een stylist kan met de hand de highlights aanbrengen of gebruikmaken van de “foilayage” techniek, waarbij de gekleurde delen tussen papier worden geplaatst voor meer controle en precisie. (Bij Sauchakapper, gecertificeerd door Grön Salong, gebruiken we papier in plaats van aluminiumfolie, omdat dit beter is voor het milieu). Nog een voordeel van balayage is dat het een veelzijdige techniek is die kan worden aangepast aan verschillende kleurvoorkeuren en stijlen. Balayage kan worden gebruikt om een subtiele kleurverandering te creëren of om een dramatische en contrasterende look te bereiken.

Babylights

Babylights zijn een haarkleurtechniek die een natuurlijke en zachte lichtheid in het haar creëert. Babylights kunnen in het hele haar worden aangebracht of alleen op geselecteerde delen om dimensie en diepte te creëren. De techniek is vooral geschikt voor mensen met lichter haar, omdat de highlights een natuurlijke lichtheid creëren die de bestaande haarkleur kan versterken. Babylights zijn ook een goed alternatief voor mensen die een subtiele verandering in haarkleur willen, zonder dat het te dramatisch of opvallend wordt. Babylights zijn een aanpasbare techniek die kan worden gebruikt om verschillende effecten te creëren, afhankelijk van de gewenste stijl. Bijvoorbeeld, babylights kunnen worden gebruikt om een door de zon gebleekt effect op het haar te creëren, of om dimensie en diepte in een bob of lob-kapsel te creëren. Een ander voordeel van babylights is dat ze relatief gemakkelijk te onderhouden zijn. Omdat de highlights dun en subtiel zijn, is de uitgroei minder opvallend dan bij andere kleurtechnieken, waardoor het haar er langer fris en natuurlijk uitziet.

Papieren highlights

Papieren highlights zijn een populaire techniek om het haar op te lichten. Dit houdt in dat de haarlengtes waar we de oplichting aanbrengen, worden bedekt met papier om het geselecteerde gebied van het haar met bleekmiddel of kleur te isoleren en te beschermen. Dit helpt om een geconcentreerder effect te creëren en geeft de kapper meer controle over het proces. De techniek kan op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van het gewenste effect. Zo kunnen ze worden gebruikt om dunne, subtiele highlights of grotere, dramatischere highlights te creëren. Een kapper kan ook papieren highlights gebruiken om een ombre-effect te creëren, waarbij het haar geleidelijk overloopt van een donkerdere naar een lichtere kleur. Papieren highlights zijn meestal geschikt voor mensen met van nature donker haar, omdat het bleekmiddel meer tijd nodig heeft om te verwerken en mogelijk meerdere keren moet worden aangebracht om het gewenste effect te bereiken. Dit kan echter ook een langere behandeltijd en hogere kosten betekenen. Een ander voordeel van papieren highlights is dat ze nauwkeuriger kunnen zijn dan andere technieken zoals balayage of babylights. De kapper kan met grotere precisie werken op het gebied dat moet worden gekleurd, wat resulteert in een egaler en nauwkeuriger kleurresultaat.

Samenvatting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *